Treceți la conținutul principal

Ghid achizitionare tableta Windows, Android, iOS. Ce tableta sa cumpar<<<   ultima actualizare ora 15:00 MIERCURI , 26 iulie 2017 >>>in curs de scriere si editare . pagina si subiect incomplet


Ghid achizitionare tablete cu Windows, Android, iOS.

Partea 1. Specificatii.


-Ce tableta sa cumpar ?

Daca nu sti ce tableta sa iti cumperi atunci trebuie sa sti cateva din caracteristicile minime ale unei tablete.

Memoria RAM .(diferita de spatiul de stocare intern)

 Este foarte important ca o tableta sa aiba cat mai multa memorie RAM.
 Pentru ca sa o puteti utiliza pe o perioada mai lunga de 4 ani tableta ar trebui sa aibe minim 2 GB insa ar fi foarte bine daca ati reusi sa achizitionati o tableta cu minim 4 GB care este mai scumpa insa o sa puteti utiliza tableta si peste 3-4 ani fara probleme.
Memoria RAM este memoria care permite acces aleator la date si poate fi citita , scrisa si rescrisa insa care pierde informatiile cand echipamentul este inchis ( nu mai are curent electric si tensiune).


Spatiul de stocare intern (diferit de memoria RAM)

 Tabletele actuale ma ieftine vin 2, 4 , 8 sau 16 GB de spatiu de stocare intern insa este bine ca tableta pe care o achizitionati sa aibe minim 32 GB  insa ar fi mult mai utili 64 GB sau 128  GB poate chiar 256 GB  spatiu de stocare intern eMMC sau alt timp de mediu de stocare de tip Nand Flash sau memorie de stocare de tip ROM Flash adica cu scriere aleatoare precum RAM in acelasi timp putand fi rescrisa utilizand echipamentul de rescriere inclus in dispozitiv (inainte trebuia sa achizitionezi un aparat de resris memorii Flash Rom) si care permite in acelasi timp stocarea de date si pastrarea acestora si dupa ce dispozitivul este inchis.

Microprocesorul si procesorul grafic.

 Tabletele moderne vandute dupa luna august 2017 vin deja cu 9 sau 10 core (inimi)  per microprocesor in timp ce procesorul grafic modern trebuie sa suporte standardul video 4K iar in viitorul apropriat chiar 8K.

Este bine daca ati reusi sa gasiti tablete cu 10 inimi si grafica pe 4K pentru a face o economie pe viitor
ne mai fiind necesar achizitionarea unei alte tablete in urmatorii 3-4 ani.


Alte standarde pe care tableta dvs noua ar trebui sa le suporte .

iesire USB de tip C SI 3.0 , 3.1 SI 3.2 cel putin doua una pentru date iar cealalta pentru incarcare si date aisigurati-va ca achizitionati un produs conform cu necesitatile dvs, 
iesire HDMI
port jack audio pentru casti sau boxe externe,
o baterie care sa poata fi usor inlocuita dar care sa aiba capacitatea de a furniza puterea necesara tabletei si o durata de functionare de minim 8 ore daca nu 10 sau chiar 12 ore atat cat este o zi de munca sau o zi de scoala,
 suport pentru Screen Mirroring / Miracast sau daca vine cu procesor Intel Atom Z (minim Z5xxx) atunci suport pentru Wireless Display Adaptor,
 o camera foto de minim 15/20 de MP (telefon) principala poate chiar 3D si camera scanner 3D pentru logare plus o camera secundara pe partea din fata a tabletei de minim 8/10 MP care poate fi aceasi cu camera scanner 3D,
 un ecran rezistent pentru care vanzatorul sa ofere garantie si service gratuit pe minim 5 ani si touch screen in minim 5 puncte sau 10 puncte cu o rezolutie de minim 2500 x 1500 pixeli iar diagonala de minim 13 inchi , 
suport pentru prindere pe perete sau stative, 
cititor pentru SD card si alte tipuri de medii de stocare de tip card sau stick cu capacitati de minim 500 GB, 
iar tabletele cu sistemul de operare Windows ar trebui sa aibe suport pentru Continuum la fel si tabletele cu Android suport pentru acelasi tip de tehnologie ,
 suport pentru conectori de tip USB-C video, suport pentru alti conectori video.....

Distanta intre ecran, touch screen ecran si sticla ecranului.

La multe tablete exista o distanta mare intre touch screen si ecranul (display) ceea ce face ca o apasare pe touch screen sa fie foarte dificil de executat cu precizie daca priviti tableta din unghi. De aceea este bine ca aceste distante sa fie cat mai mici.Puteti verifica acest lucru punand tableta in unghi si incercand sa apasati butoane grafice sau sa selectati texte. Daca observati ca echipamentul dvs nu raspunde uneroi cand apasati atunci inseamna ca distanta dintre touch screen si display/ecran este mare si ca apasati pe langa butonul sau textul dorit. Puteti incerca testul acesta punand mai apoi tableta in pozitie cat mai dreapta fata de ochii dvs.


Supraincazilea. Sistemul de racire.

 Daca produsul este folosit timp indelungat zilnic este bine ca acesta sa aiba un sistem de ventilatie si racire si sa fie prevazut inclusiv cu ventilatoare externe care sa faca o racire corespunzatoare.
 Produsele ieftine se supraincalzesc de cele mai multe ori putand provoca inclusiv arsuri ale pielii utilizatorilor acest lucru fiind valabil si pentru telefoane smart sau tablete nu numai pentru calculatoare fie ele portabile sau desktop.

Consumul de curent.

 Trebuie sa aveti in vedere si costul privind pretul curentului electric pe care un produs in consuma si mai ales daca are incarcare wireless sau se incalzeste incarcatorul cand este utilizat.

Garantie , Service , Buy Back, Asigurare Electronice si Update

In acelasi timp este bine sa cumparati produse it doar de la companii specializate direct de la producatori care sa ofere garantie de minim 5 ani , service in orasul dvs, un program de buy back si posibilitati de update ale produselor pentru un pret cat mai bun si care sa ofere asigurare pentru produsul dvs pentru furt, pierdere, electrocutare, vatamare corporala din culta dvs, incendiu , scurt circuitare datorita udarii ( pentru care produsul ar fi bine sa aiba standardul ISO care garanteaza ca este rezistent la apa)


Nu cumparati produse cu garantie pe mai putin de 1 an , pe doar 1  an , produse second hand cu o vechime mai mare de 2 ani si fara garantie pe minim 3 ani sau orice produs fara gantie pe minim 5 ani

Cel mai important este ce software utilizati !!! 

Jocuri, programe de proiectare de tip CAD, editare video sau audio, editare graphica 2D, 3D sau 4D, doar pentru office / birou , programare in diverse medii de programare sau doar aplicatii de navigate pe internet ?

 Este foarte important sa achizitionati un produs destinat obiectului de activitate pentru care doriti sa il folositi.
Cereti garantii vanzatorului ca produsul functioneaza corespunzator si a fost testat in prealabil pentru a fi utilizat impreuna cu un anumit program de calculator pe care dvs in utilizati.
 Daca nu vi se poate confirma si garanta prin documente si acte acest lucru si nici faptul ca produsul pe care il cumparati poate fi schimbat in cazul in care nu se potriveste cu cerintele dvs atunci nu cumparati acel produs.

Antivirusi

Asigurati-va ca va sunt oferite cel putin o solutie de securitate antivirus gratuita.

Stocare online in Cloud

 Cereti stocare gratuita in Cloud si garantii de securitate privind virusii si mai ales ransomware ( cerere de rascumparare la racire - sechestrare de date ) sau pierderea datelor din dispozitiv si cloud.

Dispozitive externe, accesorii care se pot atasa la noul dvs echipament.

Daca doriti sa legati la noul dvs dispozitiv electronic un anumit echipament intrebati inainte daca acesta poate fi legat in mode corespunzator la el, daca functioneaza corespunzator si daca este testat ca functionand si nu cumparati un produs daca nu vi se ofera garantii in acest sens.
Daca achizitionati si dispozitive periferice odata cu nou tableta atunci asigurati-va ca acestea functioneaza sau nu cu vechile dvs. periferice si accesorii pe care le detineti deja daca doriti acest lucru.

Cat te tine un echipament la mana a doua (second hand) ?

Un astfel de echipament vine cu garantie pe maxim 1 an sau chiar mai putin de un an si te poate tine mai putin de 1 an insa poate veni cu unele probleme care in timp se vor agrava . Pastrati deci garantiile si verificati datele in care produselor le expira garantiile.


Partea 2. Cateva modele pe care le puteti achizitiona.

....va urma


( va sfatuiesc sa mai adunati niste bani deocamdata pana cand lista cu tablete, telefoane smart, laptop , desktop pc, watch , tv , bratari si alte echipamente va fi adaugata pe aceasta pagina )


JOCURI VIDEO https://www.cnet.com/products/asus-rog-zephyrus/preview/

MEDIU https://www.microsoft.com/en-us/store/d/hp-pavilion-x360-convertible-15-bk193ms-signature-edition-2-in-1-pc/8t067b7vb7r7/ctkn

NAVIGARE WEB , EDITARE DE DOCUMENTE https://www.microsoft.com/en-us/store/d/asus-transformer-mini-t102ha-signature-edition-2-in-1-pc/92rqj6nf7rv5/2K5S

ANDROID https://www.emag.ro/tableta-pc-chuwi-hi12-intel-atom-z8300-12-inch-2160x1440-ips-4gb-ram-64gb-wi-fi-windows-10-android-5-1-11000-mah-cwi-h12/pd/D53JH2BBM/

https://www.amazon.com/Android-2560X1600-Bluetooth-Tablets-TYD-107-Black/dp/B06XKH29C8/ref=pd_sbs_147_4?_encoding=UTF8&pd_rd_i=B06XKH29C8&pd_rd_r=PRAH60XQHVT6KKPKFA5W&pd_rd_w=URLws&pd_rd_wg=qcHe1&psc=1&refRID=PRAH60XQHVT6KKPKFA5W

https://www.amazon.com/dp/B06W2LWQKC?psc=1Partea 3. Modele testate deja, erori si neajunsuri, feriti-va de aceste modele daca doriti performantaModele testate :

Daca gasiti specificatiile acestor echipamente de mai jos atunci incercati sa cumparati echipamente noi cu specificatii mult mai bune decat acestea.a. Allview 4X Nano tableta de 7 inchi.
-sistem de operare depasit Android 4.4 si fara update la Android 7 sau 8
-memorie RAM de 0.5 GB
-stocare interna de doar 4 GB
-produsul este depasit majoritatea programelor ne mai functionand pe el
-se mai poate utiliza pe post de browser web


b. Laptop Fujitsu Siemens D9510 second hand 
- trebuie definitiv sa va feriti sa achizitionati acest produs
-are toate defectele posibile chiar si baterie  si faptul ca se  supraincalzeste

c. Lenova A1000 smart phone
-camera foto foarte slaba
-depasit
-lentComentarii

Postări populare de pe acest blog

program principal cpp

#include "clasa.h" #include <stdio.h> #include <conio.h> #include <stdlib.h> #include <string.h> #define DELAY 9000000 void delay() { for(long i=0;i<DELAY;i++); } //constructor cu initializare de la tastatura BigInt::BigInt() {char x; signed char t[400]; int i; printf("\nNumarul cu semn "); do s=getche(); while((s!='+')&&(s!='-')); n=0; do {x=getche(); t[n]=x-'0'; n++; } while((x>='0')&&(x<='9')); n--; for(i=0;i<n;i++) nr[i]=t[n-i-1]; } //constructor cu initializare prin parametri BigInt::BigInt(char semn,signed char numar[],int dim) {int i; s=semn; n=dim; for(i=0;i<n;i++) nr[i]=numar[n-i-1]; } //transform un int negativ in pozitiv int BigInt::Pozitiv(int x) {int a,vb; a=0; vb=0; while(vb==0) if((x+a)==0) vb=1; else a=a+1; x=a; return x; } //constructor dintr-un nr int obisnuit BigInt::BigInt(int x) {int i; if(x>=0) s='+'…

NUMERE PRIME ALGORITM C++

// NUMERE PRIME ALGORITM C++//  reediting from scratch //on this page is just the study for a next algoritm for generating the parime nr series like Fibonnaci or ....if possibile

74111121313417374414124343447 if u know the red part you can generate the orange part
1 0 1 111112222 1 1 23

o aplicatie php localitati romania

//APLICATIA SE REFERA LA BAZA DE DATE SIRUTA

//dragtable.js


/* dragtable v1.0 June 26, 2008 Dan Vanderkam, http://danvk.org/dragtable/ http://code.google.com/p/dragtable/ \Bsortabledraggable\B Instructions: - Download this file - Add <script src="dragtable.js"></script> to your HTML. - Add class="draggable" to any table you might like to reorder. - Drag the headers around to reorder them. This is code was based on: - Stuart Langridge's SortTable (kryogenix.org/code/browser/sorttable) - Mike Hall's draggable class (http://www.brainjar.com/dhtml/drag/) - A discussion of permuting table columns on comp.lang.javascript Licensed under the MIT license. */ // Here's the notice from Mike Hall's draggable script: //***************************************************************************** // Do not remove this notice. // // Copyright 2001 by Mike Hall. // See http…